Artiklar

Boktrappa – ett klassiskt utseende på en trappa

Boken är ett passande material att använda i trappor på grund av dess hårdhet och slitstyrka vilket gör det idealiskt för spring i trappor. Träslaget har också en naturligt ljust färgton som ger ett vackert utseende på en trappa. Det har goda egenskaper att ta emot färg och ytbearbetning.

Läs mer

Asktrappa – en slitstark och stabil trappa

Askträ är ett utmärkt val för tillverkning av trappor på grund av dess hållbarhet, elasticitet och vackra utseende. Asktrappor kan anpassas till olika rum och interiörstilar och är en långsiktig investering i både funktion och estetik. Fördjupa dig i mer information om asken här.

Läs mer

Ektrappa – en vacker trappa i ditt hem

Det kan vara viktigt att välja en trappa som både är funktionell och estetiskt tilltalande. Därför är ektrappan ett bra alternativ eftersom hållbarheten är mycket lång då ek står emot nötning, tryckmärken och repor mycket bra. Ek är ett naturligt vackert träslag som kan vara en viktig designfaktor i många hem.

Läs mer

Furutrappa – en trappa tillverkad av fur

Det finns många användningsområden och fördelar jämfört med andra träslag. Furu är lättillgänglig, prisvärd och lätt att bearbeta. Detta tillsammans med hög hållbarhet samt ett bra val för miljön gör furu till ett av våra mest använda träslag i våra trappor. Tänk på att furu gulnar med tiden och att det därför kan vara en bra idé att välja en ytbehandling med vitbets!

Läs mer

5 saker du inte visste om trappor!

För gemene man ses en trappa som en självklar konstruktion vi använder oss av för att enkelt ta sig till högre (eller lägre) höjder. Om än detta må vara sant så finns det betydligt mycket mer kuriosa kring trappor, som exempelvis dess historia och dess användningsområde sett ut historiskt. Vi på Stepsta brinner för trappor och vill just på grund av detta belysa dig med en del intressant kuriosa kring ämnet. Med denna artikel listar vi därför 5 saker du inte visste om just trappor!

Läs mer

Trappformeln – Konsten att beräkna en bekväm trappa!

Att göra beräkningar för att få fram en bekväm trappa kan tänkas vara lättare sagt än gjort. Det finns många faktorer som bör tas i beaktning. För att skapa en trappa som inte bara fyller sin sakliga funktion men även är komfortabel kräver omtanke. Ett av de grundläggande tipsen för en bekväm trappa är att utgå ifrån den välkända trappformeln, men det finns även andra aspekter. Vi på Stepsta är experter inom detta område och har därför tagit fram denna artikel för dig som vill skapa en bekväm trappa, från idé till verklighet.

Läs mer
Betala din trappa med Klarna