Köpguide till din nya trappa

Planering av ny trappa

Vi vet att det är mycket att tänka på när du ska planera din nya trappa. Detta oavsett om du bygga en helt ny eller byta ut din befintliga trappa. Inte sällan sammanfaller detta med en större renovering där många små beslut tillsammans lätt blir överväldigande. Vi på Stepsta vill göra det så enkelt som möjligt att både designa och beställa din nya trappa så att du får mer tid över till annat!

Trapptyp

Det första att bestämma är vilken typ och form av trappa du behöver och vill ha. I Sverige är en så kallad L-trappa det vanligaste men även raka och U-formade trappor är vanliga. Här kan du läsa mer om olika trapptyper. Nästa steg är att säkerställa ytan du har till förfogande och noga mäta all mått enligt vår beskrivning. Du behöver också bestämma om du vill ha en så kallad öppen eller stängd trappa.

Konfigurera din trappa
Räcke och handledare

Räcke och handledare

Nästa steg är att bestämma om du vill ha räcke och/eller handledare och på vilken sida om trappan de ska monteras. Du kan även välja att beställa extra räcken och stolpar för att ha på ovanvåningen. Dessa kallas ibland även barriärer, men vi har valt att använda termen ”räcke” på alla ställen i vår Online designer. Du kan också välja formgivning på räcke och handledare.

Materialval

En viktig faktor för trappans utseende och känsla är naturligtvis materialet och vi jobbar ständigt på att utveckla vårt urval och sortiment. Idag erbjuder vi trappor i ek, furu, ask och bok. De flesta väljer ett träslag som på något sätt går i linje med befintliga golv, lister eller annan del av inredningen. Har man exempelvis ekparkett hemma är det naturligt att välja en trappa i ek och istället ha vangstycken och delar av räcket i annan färg, såsom vitmålad furu. Det är dock din egen kreativitet och smak som sätter gränserna, inte vi!

Materialval & ytbehandling
Extraval

Tillbehör

Många underskattar hur viktig en trappa är för ditt hems trevnad och stil. Ofta har trappan en central position i huset och den används dagligen så även små detaljer gör stor skillnad i hur du kommer uppleva trappan när den väl är på plats. Ett bra exempel på det är ett tillvall som blir mer och mer populärt, inbyggd LED-belysning. Det ger både karaktär till ditt hem och extra trevnad och ljus under hösten och vintern.

Redo att beställa

Nu är du redo att enkelt designa och beställa din nya trappa i vår online designer där du även väljer vilket material du vill ha och vilka tillbehör du tycker skulle förgylla ditt hem. Och självklart ser du direkt priset på vad din nya trappa kommer att kosta i vår 3D-konfigurator.


Betala din trappa med Klarna