Köpvillkor

När du handlar hos oss på Stepsta ska du alltid känna dig trygg med att vi behandlar våra kunder som vi själva vill bli behandlade. Som ett led i detta arbete tycker vi också det är viktigt att du vet vad som gäller när du beställer din trappa av oss. Här hittar du all information kring vilka köpvillkor som gäller och har du frågor innan eller efter ditt köp är du alltid välkommen att kontakta oss.

1. Allmänt

Stepsta.se drivs av Stepsta AB (559353-8712) och säljer trappor till privatpersoner och företag med leverans inom Sverige. Vi erbjuder i dagsläget inte installationstjänster av trappor. Vi reserverar oss för felskrivningar och tekniska problem. Vi förbehåller oss rätten att avboka en beställning om särskilda skäl föreligger och vi informerar då alltid kunden inom rimlig tid. För privatpersoner gäller konsumentköplagen och för företagskunder tillämpar vi ABM 07.

2. Beställning

Beställningar tas emot via Stepsta.se och har du frågor kan du alltid kontakta oss för hjälp.
Du får alltid en orderbekräftelse med en skalenlig ritning på din trappa. Den kan i enstaka fall skilja sig mot skissen i förhandsvisningen så det är viktigt att kontrollera alla uppgifter och höra av sig till oss snarast om något inte stämmer. Denna orderbekräftelse ligger som grund för köpet.

3. Betalning

Vi samarbetar med Klarna för alla betalningar. Du kan betala direkt med kort eller direktbetalning, alternativt via faktura eller delbetalning. Om du väljer faktura skickas den via e-post samtidigt som leveransen skickas, du har sedan 30 dagars betaltid. Du kan alltid ta emot din nya trappa innan du behöver betala den. Läs mer om våra betalvillkor hos Klarna.

4. Leverans

Vi levererar till alla adresser inom Sverige. Vi erbjuder fast pris för leverans direkt hem till dig och du ser alltid fraktpriset i kassan innan du godkänner din beställning.

Normal leveranstid är ca 4 veckor från att du bekräftat beställningen men kan variera och du få en beräknad leveranstid i samband med din orderbekräftelse. När den skickas från fabrik får du en avisering via e-post och då är det ca en vecka tills den är hos dig. DHL kontaktar dig sedan för att bestämma en utkörningstid.

Vid avisering kan du välja utkörning inom 4 dagar, efter det debiteras lagerhyra med 515 kr per sändning och dag enligt gällande DHL prislista.

Om du inte kan ta emot godset på överenskommen tid debiteras 300 kr + ny utkörningsavgift enligt gällande DHL prislista.

För att undvika dessa extra kostnader är det viktigt att du bokar en utkörningstid som passar dig.

Om det är någon annan än du som beställare som ska kvittera godset behöver hen visa både sin egen samt din legitimation. Har du speciella önskemål kring leveransen, kontakta oss så försöker vi alltid hitta en smidig lösning.

5. Ångerrätt och reklamation

Vi vill också påminna om att när du väl lagt en beställning finns ingen ångerrätt som annars gäller vid köp av standardprodukter via e-handel. Alla våra trappor tillverkas på order och efter dina unika specifikationer och går inte att sälja till andra kunder, därav är det ingen ångerrätt. Däremot gäller naturligtvis reklamationsrätt vid eventuella fel på produkten eller vid transportskador.

6. Garanti

Våra trappor har 5 års garanti för konstruktions- och produktionsfel. Eventuella åtgärder för slitage ingår inte i garantin. Eventuell garanti på installationstjänst ansvarar den part som utfört och debiterat installationen för. Montering måste vara fackmannamässigt utförd och Stepsta tar inget ansvar för felaktiga eller bristfälliga installationer.

7. Tvist

Eventuella tvister ska alltid i första hand lösas via kontakt med vår kundservice.

I de fall vi inte kan komma överens kan du som privatperson alltid vända dig till ARN (Allmänna reklamationsnämnden) med ditt ärende. Vi följer råd från Allmänna reklamationsnämnden. Övriga tvister löses via svensk domstol.

8. Personuppgifter & GDPR

Du ska alltid känna dig trygg när du handlar hos oss på Stepsta och vi följer alla gällande riktlinjer gällande integritet och persondata. Vi samlar endast in den information som krävs för att vi ska kunna hantera din beställning, leverans, betalning samt garantiåtagande.

För att kunna erbjuda dig Klarnas betalmetoder kan vi i kassan komma att dela dina personuppgifter i form av kontaktuppgifter och orderinformation med Klarna, för att Klarna ska kunna bedöma om du kan välja betalmetoderna, samt för att anpassa dem för dig. Dina personuppgifter som delas behandlas enligt Klarnas egen dataskyddsinformation.

För att förbättra kundupplevelsen på Stepsta.se använder vi oss av så kallade cookies som lagrar information i din webbläsare.

Har du frågor kring detta är du alltid välkommen att höra av dig till oss.

Betala din trappa med Klarna